Winkelwagen
Offerte(s)

3 redenen voor het dragen van goede werkhandschoenen: noodzakelijk voor veel beroepen!

3 redenen voor het dragen van goede werkhandschoenen: noodzakelijk voor veel beroepen!

Bij bijna alle beroepen gebruikt men de handen. Dit kan zijn om te typen, schilderen of bijvoorbeeld klussen. Voor het ene beroep worden de handen net wat meer gebruikt dan voor het andere beroep. Een timmerman heeft met zijn handen veel meer te verduren dan iemand die een kantoorbaan heeft. Goede en degelijke bescherming voor de handen is daarom zeker geen overbodige luxe. Onze handen zijn namelijk van groot belang voor al onze dagelijkse handelingen. Lees in dit artikel meer over het belang van goede werkhandschoenen.

1. Bescherming tegen scherpe voorwerpen

M-Safe Full-Nitrile Cut 5 14-700Beroepen zoals in de bouw of fabriek zijn niet altijd zonder risico's. Vaak hebben deze medewerkers te maken met grote machines en gevaarlijk gereedschap. Het is dan slim om de handen te beschermen tijdens het werken. Dat kan uiteraard met behulp van speciale werkhandschoenen. Snijbestendige werkhandschoenen zijn in dit soort branches onontbeerlijk. Bekijk hier onze snijbestendige werkhandschoenen.

De M-Safe Full-Nitrile Cut 5 zijn bijvoorbeeld zeer geschikt. Deze gecoate handschoenen bieden ten eerste een hoop grip, in zowel droge als vochtige omstandigheden. Daarnaast voldoen ze aan de EN 388 normering. Dit houdt in dat ze zijn getest op schuur-, scheur-, snij- en prikweerstand en hier goed op zijn beoordeeld. Deze Snijbestendige werkhandschoenen bieden je dus zeker de nodige bescherming! Ook de OXXA X-Diamond-Flex 51-765 werkhandschoenen zijn hiervoor geschikt. 

2. Bescherming tegen (chemische) middelen

M-Safe Nitril Grippaz 306Bl DispenserOok schoonmakers maken tijdens hun werk veel gebruik van de handen. Daarnaast komen hun handen regelmatig in aanraking met allerlei sopjes en andere chemische middelen. Dit kan zorgen voor uitdroging, irritaties of zelfs allergische reacties. Het is dus belangrijk om dunne en comfortabele handschoenen te dragen die de handen beschermen tegen allerlei (chemische) middelen. Onder andere de M-Safe Nitril Grippaz handschoenen bieden deze bescherming. U kunt ook kijken bij onze andere disposable handschoenen. Voor glazenwassers is er bovendien een speciale glazenwassershanschoen.

3. Bescherming tegen bepaalde temperaturen

OXXA X-Pro-Frost 51-860In de winter kan het buiten vaak aardig koud worden. Om even te wandelen in deze kou is heerlijk, maar om er de hele dag in te werken is een heel ander verhaal. Je handen kunnen namelijk aardig koud worden, wat het lastig maakt om überhaupt warm te blijven. Zorg dus voor warme handen tijdens het werken en investeer in warme winter werkhandschoenen. De M-Safe Maxx-Grip Winter handschoenen,  OXXA X-Pro-Frost 51-860 winter werkhandschoenen en OXXA X-Grip-Thermo 51-850 winter werkhandschoenen houden je handen warm tijdens barre buitentemperaturen. De handschoenen houden warmte vast en zijn dus geschikt voor koude winterdagen. Daarnaast zijn ze dun van pasvorm, wat bijdraagt aan gebruiksgemak en comfort.

Ben je op zoek naar andere soorten werkkleding, werkschoenen of persoonlijke beschermingsmiddelen voor jezelf of je personeel? Bekijk dan onze website van Unishore Bedrijfskleding.

Vragen, of hulp nodig?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Vul ons contactformulier online in, stuur een e-mail, of bel ons via 0223-661300 (op werkdagen van 07.30 tot 17.00 uur) en we helpen graag verder!


Gerelateerde Producten