UITGELICHT: Offshore werkhandschoenen van OXXA
5 juni 2019

Wanneer je offshore werkt, weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je handen goed te beschermen. Elke dag worden je handen blootgesteld aan grote risico's. Oxxa heeft haar werkhandschoenen ingedeeld voor verschillende branches, zo ook voor de offshore industrie. Zo maak je eenvoudig een keuze uit het grote assortiment.

Verwondingen offshore kosten veel tijd en geld

In de offshore is het gebruik van werkhandschoenen verplicht, net als in veel andere branches. Dit komt door het hoge risico aan verwondingen tijdens het werk. De meest voorkomende verwondingen zijn snijwonden, schaafwonden aan knokkels, kneuzingen door beknelling en botbreuken. Door het oplopen van verwondingen tijdens het werk offshore gaat er enorm veel tijd en dus ook geld verloren. Deze kosten worden extreem hoog wanneer de verwondingen dusdanig zijn dat er een helitransport en medische behandeling ingezet dienen te worden. Reden te meer om goed beschermd aan het werk te gaan met gebruik van de juiste werkhandschoenen. Bekijk hier werkhandschoenen voor de offshore industrie

Oxxa werkhandschoenen voor offshore industrie

Oxxa heeft een indeling gemaakt van handschoenen die geschikt zijn voor offshore. Zo biedt Oxxa onder meer werkhandschoenen met een uitstekende schokdemping, grip en/of snijbestendigheid, maar ook thermo-handschoenen voor het werken in koude omstandigheden. Bekijk hier OXXA werkhandschoenen voor de offshore industrie

Snijbestendigheid

snijweerstand werkhandschoenenAfhankelijk van je functie, dienen werkhandschoenen voor de offshore-industrie een hoge snijbestendigheid te hebben. Werkhandschoenen met snijbestendige eigenschappen beschermen je handen tegen verwondingen aan scherpe randen en door perforatie. De mate van snijbestendigheid wordt aangeduid met een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe de werkhanschoen presteert in de Coup test of een letter waarmee wordt aangegeven hoe de handschoen presteert in de TDM - 100 test.

Verandering in testen van snijweerstand

Eerder werd er geen onderscheid gemaakt tussen werkhandschoenen met de hoogste score uit de Coup Test en werkhandschoenen die het mes beschadigden. In de nieuwe EN 388: 2016 norm wel. Omdat het kan voorkomen dat een werkhandschoen tijdens de test het mes beschadigd of bot maakt, is er een vijfde score binnen de prestatiesniveaus gecreëerd. Hiermee wordt het niveau van het snijden aangegeven in overeenstemming met de ISO 13997. Als het mes onbeschadigd blijft, blijft de Coup Test de referentietest. Hierbij geldt: hoe hoger de score, hoe hoger de beschermende waarde.

  • Coup test: met de Coup Test kan wordt berekend hoeveel cycli (heen en weer) er nodig zijn om door de handschoen te snijden bij een lage druk van 5 Newton. De uitslag van de Coup test wordt weergegeven als een cijfer van 0 tot 5.
  • TDM-test: de TDM-100 test geeft aan hoeveel kracht en massa er nodig is om door de werkhandschoen heen te snijden. De uitslag van de TDM-test wordt weergeven als een letter van A tot F.

Deze methoden zijn sinds de herziening betrouwbaarder omdat er meer gelet wordt op de staat van het mes tijdens het testen.

Meer informatie over normeringen voor werkhandschoenen